top of page

Boer Gène

Boer Gène z'n overgrootvader, wijlen Boer Isidoor - alias de Smalle van Meulstee - was den eerste boer van kilometers in de omtrek die muziek speelde voor z'n koeien: hij was ervan overtuigd dat die beesten meer en betere melk gaven als ge ze maar goed soigneerde.  

 

En hij had gelijk, want 't mag gezegd worden: zelfs van 2 dorpen verder kwamen ze op de fiets met een kruikske achterop bij Boer Isidoor melk halen. Voor 1 frank per liter, want de Smalle was geen afzetter!

De succesformule werd van generatie op generatie doorgegeven en al Boer Isidoor z'n kinderen - 8 zonen, 5 dochters en zelfs die 2 waarvan de Smalle zelf niet goe wist of 't nu vis of vlees was - speelden muziek. 's Zomers in de wei, in de winter in de stal: op zon- en feestdagen maakte de familie er zelfs een traditie van om allemaal samen een heel concert te spelen voor hun koeien! 

Maar nu dus, jaren later, klinkt er nog altijd muziek. De jongste telg, boer Gène, zit van 's morgens tot 's avonds bij z'n koeien: 2 keer per dag moet er worden gemolken, en de rest van de tijd speelt 'm gitaar voor die beesten en zingt 'm de longen uit het lijf. 

En die melk is nog altijd even goe! Als ze in Meulstee geen bier drinken, is 't melk van bij de Gène.

bottom of page