top of page

Cis Tamboer

De Cis ... mannen ... waar zullen we beginnen?​

Op z'n 2e verjaardag kreeg hij van zijne peter z'n eerste drumstel: 3 tonnekes Dash en een oud scheel van ne kastrol. De microbe beet en ondertussen zit 'm al bijna door z'n 823e set drumvellen. Dieje van de Muppetshow ... gebaseerd op de Cis!

Zoals zo veel bij Boer&Tuinder is ook het aantrekken van Cis Tamboer, als vervanging van de genaamde Boer Bère Stront, gehuld in een dikke mist: ergens in 't holst van de nacht, na 7 bakken Duvel en een pakske frangipannekes, moet het zijn beklonken: in een Tamboer zit genoeg Boer om bij Boer&Tuinder te spelen.

Drie dagen later zat er immers een nieuwe drummer aan de deur van de varkensstal - 't repetitiekot - te krabben. Op z'n sletsen en met de drumstokskes vanachter uit z'n broek stekend, want da zorgt naar eigen zeggen voor meer grip.

Soit, boer kunnen we de Cis niet echt noemen: geen beesten, geen velden, ... alleen een klein stulpke helemaal achterin, zijne zetel naast de frigo en als 'm thuis is staan z'n sletsen aan de achterdeur. Maar zuipen als een koei, da 's geen probleem. En als er iets is waar boeren verstand van hebben, dan zijn 't wel koeien! 

De Cis had nen illustere voorganger: de genaamde Boer Bère Stront. Als ge daar iets van wilt weten: hieronder is nog ne rappe link.

bottom of page