top of page

Boerke Nys

Boerke Nys: nog zo'n specaal geval. Naar eigen zeggen herinnert hij zich nog dat de Duitsers z'n boerderij hadden ingepalmd en dat hijzelf en z'n boerin in de varkensstal moesten gaan wonen. En dat ze hem dat 23 jaar later nog ne keer flikten! Géén goed woord voor die klootzakken!! Hamburgers zult ge Boerke Nys ook nooit zien eten!!!

Om maar te zeggen: Boerke Nys is al wel efkes op pensioen - Boerke Nys is op rust! Hij woont nog altijd op z'n boerderij, heeft nog een paar beesten rond de deur en zelfs nog een tracteur en een motoculteur, maar die tuigen worden elke dag bruiner van de roest.

En ondanks dat hij niet veel goesting meer heeft om wat dan ook nog te doen, muziek doet z'n ogen blinken: met muziek in de buurt, zoudt ge niet zeggen dat 'm de 100 al lang is gepasseerd.

Zijne sousafoon is nog een erfstuk van z'n grootvader, zijn eerste mandolineke heeft nonkel pater in de jaren '50 nog meegebracht van op missie in Amerika en zijn mondharmonica noemt hij liefdevol zijne Smoelschuiver.

 

En alsof dat nog niet genoeg is beweert hij zelf dat Andrea Bocelli blind is geworden doordat een van z'n kiekes in 'den Dré' z'n ogen had gescheten toen dieje bij Boerke Nys zangles volgde. 

bottom of page